jose

Στόχος του Jose Antonio είναι να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή της Ιβηρικής Χερσονήσου

Ακολουθήστε τον!

Στόχος του Jose Antonio είναι να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή της Ιβηρικής Χερσονήσου

Ακολουθήστε τον!
Jose Antonio

Γνωρίστε τον Jose Antonio

Ηλικία: 43

Χώρα: Ισπανία

Αιμορροφιλία A

Πρόκληση: Ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή της Ιβηρικής Χερσονήσου

Γνωρίστε την Núria

Ηλικία: 42

Χώρα: Ισπανία

Ιδιότητα: Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ultra Trail

Núria

Το όνομά μου είναι José Antonio, γεννήθηκα στην Alicante (Ισπανία).

Όταν ήμουν 7 μηνών, η οικογένειά μου μετακόμισε στη Μαδρίτη λόγω της ασθένειάς μου, της αιμορροφιλίας, ώστε να βρίσκομαι πιο κοντά στο νοσοκομείο, στο οποίο παρακολουθούν την ασθένειά μου από τότε.

Όταν ήμουν μικρός, ήμουν ένα πολύ χαρούμενο παιδί, έπαιζα και έτρεχα σαν όλα τα άλλα παιδιά. Ήταν μάλλον επικίνδυνο, αλλά ότι έμαθα στην παιδική μου ηλικία, αδιαμφισβήτητα με βοήθησε να πετύχω στη ζωή μου.

Το μότο μου για τη ζωή που πάντα με βοηθούσε να πετυχαίνω απίστευτα πράγματα είναι το εξής: «ο φόβος είναι φίλος μου και το θάρρος μου η δύναμή μου».

Σήμερα, έχω μια περίπλοκη ζωή, αλλά εξαιτίας της στάσης μου και της επιμονής μου, έχω πετύχει το όνειρό μου, να γράψω ένα βιβλίο για τη ζωή μου.

Η μέγιστη πρόκλησή μου είναι να ανέβω στο ψηλότερο σημείο της Ιβηρικής Χερσονήσου (3.478 μέτρα ή 11.410 πόδια) και καθώς θα κοιτάω στον ουρανό να προσφέρω ένα αντίτυπο του βιβλίου μου στον πατέρα μου, ο οποίος με προσέχει από ψηλά.

1st BLOG POST

Ένα αδύνατο όνειρο

Ανακτώντας τα ξεχασμένα όνειρά μου

Έτσι ξεκίνησε η δεύτερη ευκαιρία μου στη ζωή, επιστρέφοντας στην αθλητική μου ζωή μετά από έναν τραυματισμό στον αστράγαλο εξαιτίας αρθροπάθειας. 48 ώρες μετά την επέμβαση, και αφού είχα ξεπεράσει τους φόβους μου, μπορούσα να περπατήσω χωρίς τις πατερίτσες. Ήμουν ευγνώμων για την σημαντική δουλειά που είχαν κάνει οι τραυματολόγοι μου. Είχα πετύχει ακόμα μία πρόκληση στη ζωή μου, μαζί με την φίλη μου την αιμορροφιλία, η οποία ορισμένες φορές έβαλε τη ζωή μου σε κίνδυνο, είτε λόγω αιμορραγίας είτε λόγω πεσίματος.

Προσπαθώντας να ξεπεράσω τις προκλήσεις στη ζωή μου.

Θεωρώ τον εαυτό μου ίσιο με όλους τους άλλους, αλλά ταυτόχρονα είμαι διαφορετικός. Από πολύ μικρή ηλικία έμαθα ότι η ζωή μου δεν θα ήταν εύκολη και θα έπρεπε να προσπαθώ να αντιμετωπίζω τις καταστάσεις με τον τρόπο μου.

Ακόμα και με έναν τραυματισμένο αστράγαλο, έφτανα σε υψόμετρα που ξεπερνούσαν τα 2.000 μέτρα, αλλά ο πόνος δεν μου επέτρεπε να κάνω αναρρίχηση στο βουνό, και πάλι μετά την εγχείρηση, οι γιατροί μου έδωσαν την ευκαιρία να γίνω πιο χαρούμενος και να ανακτήσω την αθλητική μου ζωή. Πάντοτε σκέφτομαι τις εμπειρίες μου και τα μαθήματα που μου έχει προσφέρει η ζωή προκειμένου να καταφέρω απίστευτα πράγματα. Μία βασική προπόνηση εξαρχής για να φτάσω ένα πολύ υψηλό επίπεδο.

Το πλάνο προπόνησής μου

 

programm

Ένας χρόνος καταπληκτικής ανασύνταξης που ξεκίνησα βασική προπόνηση, την έκανα πιο εντατική σιγά-σιγά και κατάφερα να ανέβω στο ψηλότερο βουνό της Μαδρίτης. Το πνεύμα μου γινόταν δυνατότερο.

Ποτέ μην τα παρατάς και προετοιμάσου σωματικά και πνευματικά.

Το 2016 ξεκίνησα να επικεντρώνομαι στην σύνδεση του σώματος με του μυαλό μου, με κίνητρο τη συμβουλή του πατέρα μου να μην τα παρατάω ποτέ.

Για να πετύχω το μεγαλύτερο όνειρό μου, πρέπει να φροντίσω τον εαυτό μου στο μέγιστο και να του επιτρέψω να επανέλθει μετά από μία δύσκολη προπόνηση. Καθώς ασχολούμαι με αθλήματα, φέρνω στο μυαλό μου τις συμβουλές που μου δίνουν οι τραυματολόγοι μου από τότε που ήμουν παιδί: να χαλαρώνω το σώμα μου χρησιμοποιώντας κρύο νερό και πάγο, να κάνω αρκετά διαλείμματα και να κινώ ελαφρά τις αρθρώσεις μου εφόσον χαλαρώσουν προκειμένου να παραμείνουν σε εγρήγορση. Αυτή η μέθοδος μου προσφέρει αντοχή και πολύ λιγότερο πόνο στους μύες μου. Η αρκετά επικίνδυνη επιλογή μου να ασχοληθώ με τον αθλητισμό με κάνει να είμαι συνεχώς επιφυλακτικός και να γνωρίζω πώς να προστατεύω τον εαυτό μου χρησιμοποιώντας εξοπλισμό για την προθέρμανση, επιστραγαλίδες αν χρειαστεί, κατάλληλα ρούχα και ανθεκτικές μπότες για να προστατεύω τον αστράγαλο μου, και βεβαίως μια δόση παράγοντα σε περίπτωση κάτι πάει στραβά.

2nd BLOG POST

Συνεχίζοντας το όνειρο: η πίστη είναι δύναμη

Ας συνεχίσουμε με τον δεύτερο κύκλο επιτυχιών μου, αυξανόμενα εντατικές προπονήσεις και διαλογισμός για να πετύχω το όνειρό μου. Η πίστη είναι δύναμη! Αυτή είναι η στάση που υιοθετώ προκειμένου να πετυχαίνω τους στόχους μου.

Είναι απαραίτητο να υιοθετείς μια νοοτροπία νίκης και επιμονής, προσπαθώντας μέρα με τη μέρα. Πριν ξεκινήσω κάθε προγραμματισμένη αναρρίχηση στο βουνό, μελετώ προσεκτικά και αναλύω όλους τους κινδύνους για να αποκτήσω πνευματική σιγουριά.

Εναλλαγές με άλλα αθλήματα

Για να πετύχω πρόοδο στις επιδόσεις μου, ξεκίνησα να προετοιμάζομαι με νέα αθλήματα ώστε οι προπονήσεις μου να μην είναι πολύ απαιτητικές, και ξεκίνησα να ασχολούμαι και με την ποδηλασία βουνού και το κανό για να είμαι σίγουρος ότι διατηρώ ένα δυνατό και ευρύ φάσμα ασκήσεων. Ωστόσο, μου έλειπε κάτι βασικό, συμπεριλαμβανομένης και της καλή διατροφής.

PROGRAM

3rd BLOG POST

Πρέπει να προσπαθήσεις σκληρά αν θέλεις να κερδίσεις.

Φτάσαμε στο τελευταίο κομμάτι της προετοιμασίας μου για να πετύχω το όνειρό μου και υπήρχαν ακόμα πράγματα που δεν μπορούσα να καταφέρω σε ψυχολογικό επίπεδο για να ξεπεράσω την πρόκλησή μου μέρα με τη μέρα. Και η Nuria Picas, η προπονήτριά μου, κατέφτασε με ένα απίστευτο βιογραφικό που περιλάμβανε εκτεταμένη εμπειρία ορειβασίας, για να με βοηθήσει να καταφέρω αυτό που δεν μπορούσα μέχρι στιγμής. Της μίλησα για την προπόνησή μου και τα επιτεύγματά μου και η ψυχολογική της συμβουλή με βοήθησε πολύ για να ενώσω τα κομμάτια του πάζλ και να κατακτήσω το επίπεδο κινδύνου που έπρεπε να αντιμετωπίσω!

Είχα ήδη καταφέρει να ανέβω πολλά βουνά των 2.000 μέτρων στη Μαδρίτη, σε πολλές περιστάσεις, αλλά για να καταφέρω να αγγίξω το όνειρό μου και τον ουρανό της Ιβηρικής Χερσονήσου, έπρεπε να καταβάλω περισσότερη πνευματική προσπάθεια. Αυτή τη φορά πάντως είχα τη βοήθεια και τις συμβουλές της προπονήτριάς μου.

JOSE CLIMBING

4th BLOG POST

Η Πρόκλησή μου

Το 2019 κατάφερα να ανέβω μια εξαιρετικά επικίνδυνη και δύσκολη βουνοκορφή στα 2.000 μέτρα. Κατάφερα να ανέβω σε 8 κορυφές φημισμένων βουνών, συμπεριλαμβανομένων του Reventón και του Siete Picos. Στο τελευταίο μέσα σε μία μόνο μέρα. Πολύ βραχώδη βουνά (ένα δύσκολο έδαφος για τον αστράγαλό μου), πράγμα για το οποίο ήμουν νευρικός, αλλά σταδιακά κατάφερα να ξεπεράσω τις πνευματικές προκλήσεις σκεπτόμενος αυτό που θα συναντήσω στην κορυφή, τον στόχο που ακόμα δεν είχα πετύχει.

Η απόδοσή μου ήταν καλή, αλλά χρειαζόμουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα για να πετύχω τους στόχους μου και ήξερα ότι απλά έπρεπε να προσπαθήσω πιο σκληρά. Το 2019 αύξησα στο μέγιστο τις προπονήσεις μου, ανεξάρτητα από τον χρόνο που διέθετα, και ολοκλήρωνα 8 ώρες προπόνησης καθημερινά, 10 χιλιόμετρα καθημερινού γρήγορου περπατήματος και τρεξίματος εναλλακτικά, τρεις ημέρες μέσα στη βδομάδα έκανα βάρη, κοιλιακούς, push-ups και stretching, και ορειβασία τα σαββατοκύριακα.

Η φυσική μου αντοχή και η νοοτροπία του νικητή ήταν η βάση μου, αλλά χρειάστηκαν και επαρκείς τεχνικές πληροφορίες, γι’ αυτό σ’ ευχαριστώ Nuria Picas για τις συστάσεις και τις συμβουλές που με βοήθησαν στις μεγάλες προκλήσεις που θα αντιμετώπιζα στη συνέχεια. Όπως η υψοφοβία και η αντιμετώπιση του σκληρού εδάφους, όλες οι συμβουλές ήταν πολύ σημαντικές. Η Nuria με καταλάβαινε στις προκλήσεις μου και διακινδύνευσα για να πετύχω σ’ αυτήν την περιπέτεια.

Jose antonio

5th BLOG POST

Η επιτυχία ήρθε κατά 93% λόγω της απόδοσής μου. Μόνο ένα 7% της επιτυχίας ήταν αποτέλεσμα τύχης και του φόβου που με σταμάτησε μερικές φορές. Πίστεψα στον εαυτό μου και ήθελα να κατακτήσω την Ιβηρική Χερσόνησο τον Ιούλιο του 2019.

Jose Antonio finale
Jose

Είναι εφικτό να ζεις μια ζωή πέρα από την αιμορροφιλία. 

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με την ζωή με αιμορροφιλία στα διαφορετικά στάδια της ζωής.

NP-8813